esrali87:
betülmercan:ESRA KUSURA BAKMA AMA NECLA HANIM HAKLI BELKI NIVERSITE OKUMUS OLABILIRSINIZ BENDE SAĞLIK MESLEK LISESINI OKUDUM ARDINDAN DA UNIVERSITEYI AMA GERCEKLERI KABUL EDIN KI SAĞLIK MESLEK MEZUNLARI UNIVERSITELILERDEN DAHA BILGILI KI BIZIM OKULUMUZ 2 YILLIK DEĞİL 4 YIL VE BEN O 4 YIL BOYUNCA OSS DEN DAHA COK ZORLANDIM SAĞLIK MESLEK DE OKURKEN VE BEN SAĞLIK MESLEKKEN UNIVERITELILERLE STAJ YAPARDIK AFEDERSIN AMA BIR ENJEKSIYON YAPMASINI BILE BILMEZDILER VE SU AN BEN YERLESTIM VE GOREVDEYIM AMA BANA LISA BILGILERIM DAHA COK ISE YARADI UNIVERSITE DA SADECE KORKUDAN VZELERI FINALLERI GECMEK ICIN DERS CALISIRDIK AMA LISEDE ISE OLE DEĞİLDİ NEYSE UZATMANIN ALEMI YOK BEN HER IKI TARAFIDA OKUDUM VE SAĞLIK MESLEK BENCE ONEMLI :)))))
ya Betulcum lutfen saka yapma, AMA GERCEKLERI KABUL EDIN KI SAĞLIK MESLEK MEZUNLARI UNIVERSITELILERDEN DAHA BILGILI yazmissin,Ozaman sen niye Üni okudun??saka yapma lutfen burda dogrulari konusalim, Ozman herkes niye Üni okuyor??buna asla Katilmiyorum asla ..
sen 4 sene okumussun, ya 2 sene okuyanlar bir dusun sence 2 senede nekadar Hemsireligi ögrenebilirsin??
Ve ben Bu konuda ne demek Istedigimi dikkatli okursaniz anlarsiniz.. Pinarcim sagol sen anlamissin, Turkiyedeki Hemsirelere nasil bakiliyor biliyormusunuz?????ben Turkiyede yasamiyorum ve buralarda Liseyi bitirip dogru duzgun egtim almadan hemen hemsire oulyorlar diyorlar,egtime bakin, insanlari kimlere emanet ediyorlar diyorlar.. Lutfen yazdikalrimi hepsini oku.. ben Burda Lieseyi bitirip Hemsire olanlari kucumsemiyorum ama yanlis buluyorum, oh ne guzel saglik Lisesine git hemsire ol cik.. Pinarin yazdinida okuyun anlicaksiniz benim hangi konuyu anlattigimi
Luften dikkat!!! 4 senelik ve 2 senelil arasinda daglarca fark var!! Rica ediyorum burda cocuk kandirmiyalim!! Bence Turkiyede yanliz herkez pratik olarak bakiyor ama bilgi olarak bence bir baksaniz. Ben hollanda yasiyorum, burda egtim gercekten cok deyisik cunku burda yanliz pratik onemli degil! Hastalar okadar soru soruyor ki! Sen buna cvp veremiyorsan niye hemsire oluyonki. Niye okudun? Ozaman 12 yasindaki biride hemsire olabilir yanliz pratik diyorsaniz!
Bu kesin bisey Avrupa ve Turkiyede ki okuma sistemi baska!!
Ama simdi buraya Turkiyeden bir hemsire gelsin burda calismak istesin? Acaba neolur? Evet mi? Veya hayirmi? Sizi soyleyim hayir olur!
Ben hastanede gececi hemsiresiyim ben mesele 2sene okumus olsaydim adamlar bana soylermi Pinar sen bugun gecesi olurmusun? Bu protokolda bileme yasak bisey! Onun icin biraz mantik olarak konusalim lutfen!! Bu hastalar bir insan bir elma degil yada portakal DEGIL!!
Ama bana hastam bir soru sordugunda ben hemsire olarak cvp verebiliyorum! Pratik olarak cok superim ama pratik bisey yaparken bile hastalar soruyorlar!
Mesele ilac veriyon hastana sen bu ilacin yan etkilerini bilmiyon? Veya hastan sana soruyor niye ben bu ilaci icmek zorundayim? Bunda pratik olarak bisey yapmiyon ama bilgi olarak bisey yapmak zorundasin!!!
Turkiyedeki Hemsirelere hic guzel gozle bakmiyorlar bu bir gercek ama gercektende uzucu. Esracim ben zaten herseyi okudum ondan bu foruma biseyler yazdim! Ben seni anliyorum!