Ünlü Moda Tasarımcısı Bahar Korçan tarafından hazırlanan Memorial Sağlık Grubu Personel Kıyafetleri özel bir basın toplantısı ile tanıtıldı.
Hiç kuşkusuz bir insanın kişiliğini yansıtan en önemli özelliklerden biri, giyim tarzıdır. Giyim tarzınızla karşınızdaki insana güven verir ya da moral aşılarsınız. Hastaların tedavisi sırasında da psikolojik etkenler büyük rol oynamaktadır. Özellikle bire bir muhatap oldukları hemşire, hasta bakıcı ve hasta danışmanlarının güler yüzlü ve güzel görünümlü olmaları kişilere büyük moral vermektedir.

Memorial Hastanesi'nin güler yüzlü personeli, Bahar Korçan'ın tasarladığı kıyafetlerle hastaların iyileşmesinde artık eskisinden çok daha fazla rol oynayacak.
Tasarımcı Bahar Korçan, Memorial Personel Kıyafetlerini hazırlarken birçok eski inanışta iyileştirici etkisi olduğuna inanılan "lotus yaprağı" rengini hemşirelerin kıyafetlerinde kullandı. Böylelikle artık
hemşireler alışılagelmiş formaların dışına çıkacak ve lotus yaprağı rengi kıyafetleri ile hastaların iyileşmesine destek olacaklar.

Hemşirelerin yanı sıra hasta bakıcılardan temizlikçilere, teknik servis görevlilerinden porter'lara kadar tüm personel; maviden pembeye, griden kırmızıya farklı renklerden oluşan kıyafetleriyle hastalara hastanenin dışında bir ortam havası yaratacaklar.
Ünlü Moda Tasarımcısı Bahar Korçan, Memorial Personel Kıyafetlerini hazırlarken minimalist, hareket rahatlığı sağlayan ve güven duygusu aşılayan çizgileri göz önünde bulundurdu.

13 parça kıyafetten oluşan Bahar Korçan Memorial Sağlık Grubu Personel Kıyafetleri Kreasyonu 19 Aralık Salı günü düzenlenen basın toplantısı ile basına tanıtıldı.

Ünlü Modacı Bahar Korçan, Memorial Sağlık Grubu Personel Kıyafetlerini tasarlarken düşündüklerini şu cümlelerle ifade etti:
"Mesleki yolculuğumda, beni farklı alanlarda edindiğim bilgi gerçekten çok etkiler. Neticede, insan bedeni ile buluşan dokular tasarlamak, mesleğimin temelini oluşturuyor. Bu anlamda yaptığım kurumsal kimlik çalışmalarının, tasarım dünyama çok şey kattığını belirtmek isterim.
Memorial Hastanesi için tasarladığım ürünler ve bu tasarımları kullanacak kimlikler, bakış açıma zenginlik kattı diyebilirim. İnsana ait en önemli servisi veren, bu özel sağlık kurumundaki kişilerle uzun süren detaylı toplantılarda dikkat ettiğim birçok konu içinde en önemlisi, bu kişilerin bizler için sonu açık saatler boyunca yorucu çalışma yöntemleriydi. Bizim sağlığımız için bu denli yoğun çalışmaları beni çok etkiledi.
Bu hayli hassas ilişkide, saklı detayları ortaya çıkarmaya çalıştım.
Yapılan işin ötesinde, ilişkileri başlatan ilk ana değinmek istedim. İlk bağlantı anı, karşınızdaki kişinin taşıdığı renk ile gerçekleşir. Renk olarak, olumlu, yeni, taze ve hastane ortamından bir an bile bizi uzaklaştıracak bir ton seçtim. Taze limon kabuğu, filizlenen yeni bir doğa rengini içinde umut barındırdığı için benimsedim.
Hemşire tasarımlarında birçok eski inanışta; umut veren, geçmiş- şimdi ve geleceği simgeleyen, bedenin ve ruhun temizliğinin, saflığın ve bir çok acıyı, hastalığı dindiren bir sembol olarak karşıma çıkan lotus çiçeğinin yapraklarını desen olarak kullandım. Başka bir bilimsel açıklama da da lotus yaprakları kendini sürekli temiz tuttuğu için ekolojik çiçek olarak örneklenmiştir.
'Tasarım, fonksiyonellikle dengeli olarak birleşince ortaya doğru örnekler çıkıyor' diye düşünüyorum. Kullanım anı ve sonrası düşünülerek özel dokumalı kumaşlar kullandık. Leke tutmazlık, kolay ütülebilirlik ve nefes alan tekniklerle kumaşlar kullanıma yönelik hale getirildi.
Memorial Hastanesi ile yaptığım bu özel çalışma sonucu ülkemizde ilk kez bir tasarımcı sağlık kurumunla birleşerek bir ürün grubu ortaya çıkarmış oldu. Bir tasarımcı olarak bu çalışma içinde olmaktan çok mutlu oldum.