Hemsire, Hemşire, Sitesi, Becayiş, Becaiş, Hemşirelik, Sağlık, Hemşireyiz, Hemşireler, Hemsireyiz, biz

HEMSIRE YIZ.BIZ

HEMSIRE YIZ.BIZ’e hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

sizce güzel mi bu kıyafetler

Son Mesajınız 21-11-2008, 14:10 gözdehemşire tarafından gönderildi. 47 yanıt.
( Toplam 48 Mesaj ) 4 Sayfadan 1 -   1 2 3 4 Sonraki >
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki

•  13-01-2007, 19:26 1174

sizce güzel mi bu kıyafetler

> Bahar Korçan'ın Hazırladığı Memorial Sağlık Grubu Personel Kıyafetleri
    hem_ire.jpg

Ünlü Moda Tasarımcısı Bahar Korçan tarafından hazırlanan Memorial Sağlık Grubu Personel Kıyafetleri özel bir basın toplantısı ile tanıtıldı.

Hiç kuşkusuz bir insanın kişiliğini yansıtan en önemli özelliklerden biri, giyim tarzıdır. Giyim tarzınızla karşınızdaki insana güven verir ya da moral aşılarsınız. Hastaların tedavisi sırasında da psikolojik etkenler büyük rol oynamaktadır. Özellikle bire bir muhatap oldukları hemşire, hasta bakıcı ve hasta danışmanlarının güler yüzlü ve güzel görünümlü olmaları kişilere büyük moral vermektedir.

kat_eleman__2.jpg

Memorial Hastanesi'nin güler yüzlü personeli, Bahar Korçan'ın tasarladığı kıyafetlerle hastaların iyileşmesinde artık eskisinden çok daha fazla rol oynayacak.

Tasarımcı Bahar Korçan, Memorial Personel Kıyafetlerini hazırlarken birçok eski inanışta iyileştirici etkisi olduğuna inanılan "lotus yaprağı" rengini hemşirelerin kıyafetlerinde kullandı. Böylelikle artık hemşireler alışılagelmiş formaların dışına çıkacak ve lotus yaprağı rengi kıyafetleri ile hastaların iyileşmesine destek olacaklar.

kat_eleman_.jpg

Hemşirelerin yanı sıra hasta bakıcılardan temizlikçilere, teknik servis görevlilerinden porter'lara kadar tüm personel; maviden pembeye, griden kırmızıya farklı renklerden oluşan kıyafetleriyle hastalara hastanenin dışında bir ortam havası yaratacaklar.

Ünlü Moda Tasarımcısı Bahar Korçan, Memorial Personel Kıyafetlerini hazırlarken minimalist, hareket rahatlığı sağlayan ve güven duygusu aşılayan çizgileri göz önünde bulundurdu.

porterr.jpg

13 parça kıyafetten oluşan Bahar Korçan Memorial Sağlık Grubu Personel Kıyafetleri Kreasyonu 19 Aralık Salı günü düzenlenen basın toplantısı ile basına tanıtıldı.

vale.jpg

Ünlü Modacı Bahar Korçan, Memorial Sağlık Grubu Personel Kıyafetlerini tasarlarken düşündüklerini şu cümlelerle ifade etti:

"Mesleki yolculuğumda, beni farklı alanlarda edindiğim bilgi gerçekten çok etkiler. Neticede, insan bedeni ile buluşan dokular tasarlamak, mesleğimin temelini oluşturuyor. Bu anlamda yaptığım kurumsal kimlik çalışmalarının, tasarım dünyama çok şey kattığını belirtmek isterim.

Memorial Hastanesi için tasarladığım ürünler ve bu tasarımları kullanacak kimlikler, bakış açıma zenginlik kattı diyebilirim. İnsana ait en önemli servisi veren, bu özel sağlık kurumundaki kişilerle uzun süren detaylı toplantılarda dikkat ettiğim birçok konu içinde en önemlisi, bu kişilerin bizler için sonu açık saatler boyunca yorucu çalışma yöntemleriydi. Bizim sağlığımız için bu denli yoğun çalışmaları beni çok etkiledi.

Bu hayli hassas ilişkide, saklı detayları ortaya çıkarmaya çalıştım.

Yapılan işin ötesinde, ilişkileri başlatan ilk ana değinmek istedim. İlk bağlantı anı, karşınızdaki kişinin taşıdığı renk ile gerçekleşir. Renk olarak, olumlu, yeni, taze ve hastane ortamından bir an bile bizi uzaklaştıracak bir ton seçtim. Taze limon kabuğu, filizlenen yeni bir doğa rengini içinde umut barındırdığı için benimsedim.

Hemşire tasarımlarında birçok eski inanışta; umut veren, geçmiş- şimdi ve geleceği simgeleyen, bedenin ve ruhun temizliğinin, saflığın ve bir çok acıyı, hastalığı dindiren bir sembol olarak karşıma çıkan lotus çiçeğinin yapraklarını desen olarak kullandım. Başka bir bilimsel açıklama da da lotus yaprakları kendini sürekli temiz tuttuğu için ekolojik çiçek olarak örneklenmiştir.

'Tasarım, fonksiyonellikle dengeli olarak birleşince ortaya doğru örnekler çıkıyor' diye düşünüyorum. Kullanım anı ve sonrası düşünülerek özel dokumalı kumaşlar kullandık. Leke tutmazlık, kolay ütülebilirlik ve nefes alan tekniklerle kumaşlar kullanıma yönelik hale getirildi.

Memorial Hastanesi ile yaptığım bu özel çalışma sonucu ülkemizde ilk kez bir tasarımcı sağlık kurumunla birleşerek bir ürün grubu ortaya çıkarmış oldu. Bir tasarımcı olarak bu çalışma içinde olmaktan çok mutlu oldum.
    post Dec 20 2006, 01:28 AM Levent OZLER

BiRlİkTeN KuVvEt DoĞaR
  •  13-01-2007, 19:43 1204 Cevap 1174

Cevap : sizce güzel mi bu kıyafetler

Ben hiç beğenmedim.Hele şu lotus rengini hiç tutmadım.
    Bilgi kuvvettir.
  •  13-01-2007, 23:59 1275 Cevap 1204

3. GÜZEL.AMA GENELE BAKTIĞIMIZDA Huh?

BaCıLaR
  •  14-01-2007, 0:04 1278 Cevap 1275

abartmışlar ....
    ® Forum üzerinde Her İşleminiz Kaydedilmektedir..
    ® Forumun amacı dışında kullanılması yasaktır..
    ® Konulara verilen cevaplar, Açıklayıcı olmalıdır..
    ® Yöneticiler Her Türlü Yetkiye Sahiptir..
    ® Yöneticilerle Tartışmak Yasaktır..
  •  14-01-2007, 0:11 1282 Cevap 1278

modeller aynı hemen hemen.renk çok farklı bildiğimiz formalardan
    BiRlİkTeN KuVvEt DoĞaR
  •  14-01-2007, 10:00 1292 Cevap 1282

ben hiç beğenmedim. renkde güzel değilTongue Tied  özelliklede 2. çok komik bence
    " AKŞ & BŞK "
  •  14-01-2007, 10:13 1293 Cevap 1174

Bende beğenmedim,piyasadaki birçok medikallerde var olan modelleri ünlü modacılar dizayn etmıyor belki ama bunlara kıyasla daha güzeller bana göre..
  •  14-01-2007, 12:29 1299 Cevap 1293

bencede hiç güsel değil profiterole katılıyorum piyasada daha güselleri var...
    O gidince yalnız kalmayacağımı biliyorum, ama onsuz kalabalıklardan daha büyük bir yalnızlık olamayacağının da farkındayım...
  •  14-01-2007, 20:22 1326 Cevap 1299

1. resimdeki renk uyumları fena sayılmaz ama modeller mesleğe yakışmıyor, ciddilik hiç katmamış bence. Sanki hastayı cidiiye almayıp, eşortmanla çıkılmış gibi...

Meslek imajını batırıyor.

•  14-01-2007, 21:26 1336 Cevap 1174

ben beğenmedim...sanki otelde çalışan personellere uyarlanmış gibi...illa ki farklılık yaratılıcaksa daha canlı renkler seçilebilirdi diye düşünüyorum

neyse orada çalışan arkadaşlarımız varsa morellerini bozmak istemem... güle güle giyinsinler...Smile

angel
  •  15-01-2007, 16:34 1425 Cevap 1336

ya nedendir bilmiyorum ama ben hep hemşirelerin etek giymesinden tarafım(kendini teşhir etmeyecek seviyede ama) hani benim küçüklüğümde Metin Akpınarın oynadığı Hastane dizisi vardı ve o dizide Sema adlı bir hemşire vardı ne bilim öyle olsaydık yada olsaydım olayım(belki ismim Sema diye böyle düşünüyorum ama ben etek giyinilmesi taraftarıyımStick out tongue)

ama genede güzel olmuş formalar Wink

ben seviosam sen bahanesin
  •  15-01-2007, 17:17 1430 Cevap 1425

bence de otel personelinin kıyafetleri gibi duruyor pek asil durmuyor
  •  15-01-2007, 18:11 1434 Cevap 1430

Sadhiç düşünmemiştim ama gerçekten komi kıyafetine kaçmış biraz
    BiRlİkTeN KuVvEt DoĞaR
  •  15-01-2007, 21:46 1460 Cevap 1434

her alana göre değişir.saha çalışması için ayrı,acil için ayrı,yoğun bakımlar için ayrı,yeni doğan ve çocuk iin ayrı,psikiyatri için ayrı formalar olabşilir.hatta psikiyatride forma olmasa daha iyi.

BaCıLaR
  •  16-01-2007, 14:08 1496 Cevap 1174

BANA DA BİRAZ İTİCİ GELDİ ARKADAŞLAR.SICAK DEĞİL PEKHmm

( Toplam 48 Mesaj ) 4 Sayfadan 1 -   1 2 3 4 Sonraki >
RSS haberlerini XML olarak görüntüle

hosting : www.ikost.com Site Kuralları Web Tasarım : Nurgül Apaydın Yüksek