En başta erkek olmayı filan boş ver bence.Eğer kendine bakarsan,görünümüne önem verirsen,ortalıkta salaş salaş gezmezsen,hastalarla arandaki mesafeyi korursan(amca,teyze,abi gibi hitaplar yerine beyefendi,hanımefendi gibi hitaplar kullanarak) bir sağlıkçı her zaman saygı duyulan bir insandır..
Lisans mezunu bir hemşirenin alacağı maaş özel sektör ve taşeron şirketlerde haftalık 40 ila 45 saat arası çalışma için 1500-1600 TL civarında.Atanmış bir hemşirenin alacağı ücret ise döner sermayesiyle beraber 1800-2200 TL civarlarında.Daha fazla alınan yerler de var.Hastanenin döner sermayesine bağlı.
Bolu'ya gelince kampüs olarak çok güzel;her türlü spor imkanı mevcut.Merkeze yarım saat mesafede olmasının dışında sorunu yok.Bolu Sağlık Yüksekokulu ise hemşirelik alanında genç bir kadroya sahip.Bütün hocalarımız akademisyen.Öğretim görevlisi tek-tük var.Bütün anabilim dalı başkanları akademisyen.Öğretim görevlileri anabilim dallarında görevli sadece.Sanırım bir tek psikşyatri alanında akademisyen yok okulda.Onun içinde Düzce SYO'dan bir profesör üniversiteler arası görevlendirmeyle geliyor.Tahminim o ki doktora için gönderilen bir hoca yakında göreve başlar.Okulda alacağın eğitim çok kaliteli;fakat biraz yoğun.Çünkü çoğu okulda hemşirelik 140 krediler civarındayken bizde 186 kredi gibi bir seviyede.Tüm bunların yanında okulda hocalarla iletişim problemimiz yok.Hocalarla öğrenciler iç içe.İstediğimiz zaman hocalarımızın kapısını çalıp derdimizi anlatabiliyoruz.Diğer okullara göre hoca-öğrenci ilişkisi çok iyi.