Hemsire, Hemşire, Sitesi, Becayiş, Becaiş, Hemşirelik, Sağlık, Hemşireyiz, Hemşireler, Hemsireyiz, biz

HEMSIRE YIZ.BIZ

HEMSIRE YIZ.BIZ’e hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

Hemşiiiiree

Son Mesajınız 08-08-2008, 0:45 maviliperi tarafından gönderildi. 5 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  07-08-2008, 0:13 63670

selam öncelikle ben oks ye girdim hemşirelik le ilgili bilgi öğrenmek istiyorum sağlık meslek lisesine iyi mi gidenler pişman mı pişmansa niye ayrıca hemşireler in hastanedeki görevi nedir neler yaparlar (çok sordum galiba:)) lütfen cevap yazın.
  •  07-08-2008, 0:23 63676 Cevap 63670

Cevap : Hemşiiiiree

saglık meslek lisesi unv de okuycaksan ii ek puan alırsın. ama mutlaka unv okumayıda dusun. hemşire hastanede kı görevı yerıne göre degısır:) ama emın ol bı tansıyon bı enjeksıyon degıldır hemsıre. hastayla en fazla vakıt gecıren, sadece fızıksel olmayıp onların psıkolojılerınıde derınden dusunen fedakar ve özverılı calısanlardır hemşire:) tabı ıstısnalar kayıdeyı bozmaz:) (o yuzden unv oku dıyorum sana.) yınede bence cok guzel bı meslek ben meslegımı sevmeden geldım bölumume sımdı baska hıcbı iş bana uygun degıl bu meslek kadar....
  •  07-08-2008, 8:34 63684 Cevap 63670

ben sağlık meslekte hemşirelik okuyorum... istemeyerek gittim ama şimdi iyikide hemşireliğe gitmişim diyorum...ancak hemşirelik mutlaka üniversite düzeyinde okunması gereken bir meslek o nedenle üniversiteyi mutlaka oku derim....onun yanı sıra eğer bu mesleği yapabileceğine inanıyorsan sağlık mesleğe gel derim... eğer ilerde olurda fikrini değiştirirsen  yani baska bir meslek yapmak istersen baska bir bölüm seçtiğinde puanın kırılır ...ancak şöle bir imkanında var 1. sınıfı okursun kendini denersin eğer mesleğin sana göre olduğuna inanırsan devam edersin yok değil dersende düz liseya geçersin üniversitede kararını verirsin ancak söylemem gerekiyoki sağlık meslek lisesinde okumanın tadı bir baska disiplin olsun ders yönünden olsun ben lisemden oldukça memnunum

bu arada hemşirenin ne iş yaptığını sormussun hastanede gördüğün gibi ateş almak,tansiyon ölçmek,enjeksiyon yapmaktan ibaret değil öncelikle bunu bil hastayı bedenen ve ruhen bir bütün görmen gerekir ve ona göre tedavi yapman gereklidir...aslında hemşireliğin üstündeki sorumluluk bunlarda değil liseye gidersen çok iyiy anlarsın...AMA NE OLURSA OLSUN ÖNCELİKLE SEVİLEREK YAPILMASI GEREKEN BİR MESLEK......

umarım tercihinde yardımcı olmusumdur..sağlıcakla kal...

.....ÇİĞDEM HEMŞİRE......αяα∂ιğιη_şєуιη_∂єğєяι_αяαякєη_νєя∂ιğιη_ ∂єğєя_кα∂α∂ιя...
  •  07-08-2008, 12:08 63750 Cevap 63670

canım eger sağlık meslek lisesine gidersen ek  puan alarak ünvst. gidersin fakat sağlık meslek lisesini gidip daha sonra fikir değiştirip başka bir bölüm istersen puanın anında düşüşe geçer.birde şimdi toplumda şöyle bir düşünce var ki daha bunu duymayan hemşireler de vardır artık lise mezunu olu olmaz hemşirelik ünvanı kalkmistır bu yıl .eminimki senin düşüncen de iş avantajı cok diye saglık meslek istiyorsundur. ama ben sana liseyi bitirmeden meslek secim i yapmaya kalkışma derim cünkü kültürlenme liseden sonra olur .

yardımcı olabildiysem ne mutlu ......

HaYaT HoŞ AmA bOŞ
  •  08-08-2008, 0:32 63874 Cevap 63750

canım yaa neden böle şeyler yapıyorsunuz git düz lise oku genel kültürün olsun sorada git ünide oku hemşireliği.yapmayın allah aşkına bu kadar küçük yaşta meslek seçmek bence doğru deil tamam lise okursun ama sonunda dönüşü olmayacak bu işin ama düz lise okursan ufkun genişler daha geniş düşünürsün nerden biliyorsun belki tıp okuyacaksın belkide mühendis olacaksın kendini ve hayatını yanlış tercihler yapıp yıpratma derim sana.
    Dark Angel :))
  •  08-08-2008, 0:45 63876 Cevap 63874

sariye arkadasıma katılıyorum

bencede duz lisede oku arkadasım cunku sanırım bazı arkadaslar yanlış biliyor suan mevcut sistemde sağlık meslek lisesi mezunlarına herhangi bri ek puan yok

sadece bazı bölümlerin iki yıllık bölümlerine sınavsız gecş hakları var baska bir sey yok ve hemşireliğin cok sukurler olsunki 2 yıllıgı yok

........sonra dedimki söz ver kendine,denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin,sevilmek istiyorsan once sevmeyi bileceksin;ucmayı seviyorsan düşmeyide bileceksin,korkarak yaşıyorsan YALNICA HAYATI SEYRDERSİN.....
RSS haberlerini XML olarak görüntüle

hosting : www.ikost.com Web Tasarım : Nurgül Apaydın Yüksek